Jsme velice rádi, že v našich řadách můžeme přivítat nového člena výkonné rady – poslance a předsedu programové rady TOP 09.

„Jmenuji se Matěj Havel a narodil jsem se v Hradci Králové, kde jsem také vyrůstal. Můj život se běžně točí kolem vzdělávání, politiky, historie, hudby a skautingu. V letech 2018 až 2023 jsem řídil Gymnázium J. K. Tyla v Hradci, od roku 2021 pracuji jako poslanec a od loňského podzimu zastávám funkci místopředsedy TOP 09.

Od dětství se věnuji skautingu, nyní jako instruktor na lesní škole pomáhám připravovat nové skautské vůdce. Kromě skautingu se věnuji i hudbě, jsem tak trochu varhaník a aktivně se zapojuji do dění v hradecké pouchovské farnosti.

Mojí alma mater je Univerzita Hradec Králové, kde jsem studoval učitelství a sbormistrovství. Pak jsem si řekl, že ještě nemám dost, a tak jsem na Univerzitě Karlově absolvoval doktorské studium historie. Profesní dráhu jsem začal na Biskupském gymnáziu v Hradci, kde jsem mj. založil školní sbor a pomáhal rozjet základní uměleckou školu.

Do aktivní politiky jsem vstoupil v roce 2021, kdy mě preferenční hlasy poslaly do Poslanecké sněmovny. Od roku 2023 zastávám funkci místopředsedy TOP 09 a v červenci 2024 jsem převzal vedení sněmovního Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.“

Matěj Ondřej Havel